Vanliga frågor & svar (FAQ)

Hur fungerar snappning av en domän?

Ett företag eller en privatperson som äger en domän väljer kanske av olika anledningar att inte längre behålla denna domän. Domänen förnyas inte och då löper domänen ut, och på så vis blir tillgänglig på marknaden för vem som helst att registrera den. En del av dessa domäner kan vara eftertraktade av olika skäl och snapback är en tjänst som gör det möjligt att så snabbt som möjligt köpa en domän när den släpps ledig igen. Läs mer här om hur snapback fungerar.

Vad kostar snapback av en domän?

Priset startar på 267 500 kr för dag 30 och sänks varje dag, ner till dag 1 då priset ligger på 375 kr. Det är först i kvarn som gäller vid bokning så ju längre du väntar desto större är risken att någon annan hinner boka domänen före dig. I det fall vi inte vinner domänen till dig, så behöver du heller inte betala något. Det är bara vid vinst som du får domänen och vi får betalt. Betalning sker via faktura.

Vad innebär bulka?

Att bulka innebär att du försöker köpa domänen ifall ingen annan har bokat den, en bokning går alltid före en bulkning. Att bulkköpa en domän kostar 150kr och du kan själv välja mellan att bulka och boka flera domäner varje dag.

Förklaring av begrepp

Här följer en förklaring av begreppen Domain Rating, Referring Domains, Längd och Ålder som används i vår tabell över domännamn.

    Domain Rating är en logaritmisk skala mellan 0-100 från verktyget ahrefs. Skalan anger webbplatsen auktoritet där 100 är högst och 0 lägst. Domain Rating används ofta för i SEO sammanhang men har ingen påverkan på domänet.

    Referring domains anger hur många sidor som länkar till den aktuella domänen. En sida som har många länkar till sig kan anses ha ett högre SEO värde.

    Längd och ålder är mått som motsvarar hur långt domännamnet är och hur många år det var sedan domännamnet blev registrerat första gången.

Erbjuder ni andra tjänster?

Vi som driver 28K digital har bakgrund inom webb & SEO vilket gör att vi kan erbjuda tilläggstjänster inom Webb & SEO, vi har även lång erfarenhet på domänmarknaden så om du behöver hjälp med exempelvis försäljnin eller värdering av en domän så kan vi hjälpa till med det. Läs mer under våra tjänster.

Har du en fråga om en domän vi är registrar för?

Vill du komma i kontakt med ägaren till en specifik domän eller har du en fråga gällande en domän så hänvisar vi till formuläret hos internetstiftelsen: https://internetstiftelsen.se/kontakta-domaninnehavare/